Αντηλιακή προστασία: απαραίτητη για να χαρούμε και φέτος τις διακοπές μας!

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, απαραίτητος για κάθε ανάπτυξη. Ωστόσο, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να έχει βλαπτικές επιδράσεις στον οργανισμό και ειδικότερα στο δέρμα. Η προστασία από τον ήλιο συνεπώς θεωρείται αναγκαία.Δύο στοιχεία της ηλιακής ακτινοβολίας μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα:

  • Οι UVA που είναι πολύ διεισδυτικές, καταστρέφουν τις ελαστικές ίνες και είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Συμμετέχουν, επίσης, στην ανάπτυξη ορισμένων δερματικών καρκίνων.
  • Οι UVB που διεγείρουν τη μελανίνη προκαλώντας σε 48 ώρες την εμφάνιση του μαυρίσματος. Υπεύθυνες, βραχυπρόθεσμα, για ηλιακά εγκαύματα και μακροπρόθεσμα για πρόωρη γήρανση του δέρματος, συμμετέχουν επίσης στην ανάπτυξη ορισμένων μορφών δερματικών καρκίνων.
Τα αντηλιακά προϊόντα, που έρχονται στο προσκήνιο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απαραίτητα για την προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Το αντηλιακό καλό είναι να εφαρμόζεται μισή ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο, ενώ θα πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον κάθε 1 - 2 ώρες ή ακριβώς μετά από κάθε βουτιά. Η ικανή ποσότητα αντηλιακού εάν θέλουμε να έχουμε την επιθυμητή προστασία είναι 3 κουταλιές της σούπας.Στα φαρμακεία μας θα βρείτε ΟΛΕΣ τις αγαπημένες σας εταιρείες αντηλιακών KORRE, La-Roche Posay, Frezyderm, Mustela, Intermed Luxurious, Avene, VICHY, Apivita και πολλές άλλες με ΕΚΠΤΩΣΗ -30%.